logo

Evenementenagenda 2018

 

DONDERDAG 25 JANUARI 2018 – WINTERLEZING – ZWERVEN OVER DE VELUWE

Rien Mouw uit Doornspijk neemt u met een professioneel digitaal klankbeeld mee in een onvergetelijke tocht over de Veluwe. De live vertelling van Rien Mouw is boeiend van begin tot eind. Hij heeft een echte "vertelstem". U kunt zijn prachtige en vaak spannende verhaal dan ook moeiteloos volgen. Het diaklankbeeld is zeer afwisselend. Alle jaargetijden komen voorbij. Winter, met o.a. dieren in een besneeuwd bos en kruiend ijs langs de Randmeren. Lente, met prachtige landschappen, bloemen en jong wild. Herfst, met een spannend verhaal over de edelhertenbronst, compleet met beelden en geluiden van burlende en vechtende herten. Een absoluut hoogtepunt van de presentatie is een bezoek aan een aantal, nog op een bijzondere manier levende, oude Veluwenaren. De lezing vindt plaats in het Kulturhus EGW aan de Stationsstraat 25 in Epe. Aanvang 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

DONDERDAG 15 MAART 2018 – VOORJAARSLEZING – ONS VOLKSLIED HET WILHELMUS

Ons volkslied had weer even onze aandacht toen CDA-leider Sybrand Buma voorstelde om ons volkslied weer standaard te laten leren aan alle kinderen van de basisscholen. Dit in het kader van het herstel van normen en waarden (volgens het CDA) in Nederland. Mevrouw Willy Smit-Buit uit Vaassen heeft een prachtige lezing gemaakt over het Wilhelmus, sinds 1932 het officiële Nederlandse volkslied.  De lezing wordt gehouden middels een PowerPointpresentatie, waarbij drie aspecten van ons volkslied aan de orde komen tegen de achtergrond van het begin van de 80-jarige oorlog. De oorlog tegen de Spanjaarden die begon in 1568 en eindigde in 1648. De lezing vindt plaats in het Restaurant ’t Koetshuis bij kasteel de Cannenburch in Vaassen. Aanvang 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

DONDERDAG 12 APRIL 2018 – LEDEN-/JAARVERGADERING + FILMAVOND

Dit jaar vindt de algemene ledenvergadering plaats in Oene. Na het huishoudelijke deel van de vergadering zal er vanaf circa 20.45 een filmavond gepresenteerd worden. We hebben de heer Spijker uit Vaassen bereid gevonden om het filmgedeelte voor zijn rekening te nemen. Herman Spijker is een bevlogen amateur-cineast en heeft verschillende films op zijn naam staan. Deze avond laat hij ons beelden zien van de renovatie en interne verbouwing van de uit de 12e eeuw stammende Grote- of Sint Maartenskerk in Epe, uitgebracht in 2012. Tevens heeft hij een film gemaakt over de Veluwse Midwienterhoornbloazers. Het is een film opgenomen in 2014 en 2015. In beeld komt onder anderen hoe en van welke materialen een hoorn wordt gemaakt. Daarnaast komen historie en betekenis van het hoornblazen ruimschoots aan bod. Als locatie is gekozen voor Café-Restaurant Dorpszicht aan de Dorpsstraat 10 in Oene. Aanvang 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

 

 Let op!

  • Over de komende lezingen zult u in de volgende nummers van Ampt Epe worden geïnformeerd.
  • Voor alle evenementen geldt: gratis deelname voor leden met eventuele partner; niet-leden betalen 3,50 euro.
  • Het is altijd mogelijk dat een evenement, om welke reden dan ook, niet kan doorgaan. Dit wordt altijd vermeld op de website: . Raadpleeg dus te allen tijde de info op onze site.