logo

Evenementenagenda 2017

 

ZATERDAG 23 SEPTEMBER – HERDENKINGSWANDELING WO-2 - IN VAASSEN

De Stichting Broken Wings ’40-45’ opgericht in 1997 beijvert zich er voor om hen, die in de Tweede Wereldoorlog hun leven gaven voor onze vrijheid, te eren en de komende generaties te blijven herinneren aan de offers die zij brachten. Hieruit voortvloeiend heeft Amp-Epe de stichting bereid gevonden om een Herdenkingswandeling voor ons te organiseren. Onder leiding dhr. J. Achterbergh zal deze wandeling plaatsvinden. De tocht zal ons langs verschillende historische oorlogsplekken in Vaassen brengen. Aan de hand van de door dhr. Achterbergh meegebrachte foto’s uit die tijd, zal hij ons over de historische gebeurtenissen op bepaalde plekken vertellen en wat zich daar zoal heeft afgespeeld. We verzamelen ons vanaf 13.30 uur bij de oude begraafplaats aan de Apeldoornseweg 37 in Vaassen, tegenover het Chinees-Indisch Restaurant HO Wah. Er is hier voldoende parkeergelegenheid. Om 14.00 uur zal dan de wandeling plaats vinden. Aanmelden voor deelname is noodzakelijk. U kunt zich vanaf 11 september t/m 20 september a.s. opgeven met het inschrijfformulier dat u dan hierboven kunt openen.

DONDERDAG 23 NOVEMBER – NAJAARSLEZING

Deze lezing over de Geschiedenis van Sinterklaas zal verzorgd worden door de Apeldoorner Jan Bark.Hij zal ons bijpraten over wie was Sint Nicolaas en waar komt hij vandaan. Over de legendes rondom zijn persoon. Wie was zijn knecht en waar komt hij vandaan. Hoe vierden wij vroeger het Sinterklaasfeest en wanneer is deze traditie ontstaan. Waarom zetten kinderen met Sinterklaas hun schoen? Over de speculaaspop, de taaitaaipop, suikergoed, chocolade letter en bisschopswijn. Maar ook de eerste Sinterklaas prentenboeken, sinterklaasliedjes en gedichten. Dit allemaal met prachtige verhalen en foto’s via een PowerPointpresentatie.
De lezing vindt plaats in café-restaurant Dorpszicht aan de Dorpsstraat 10 in Oene. Aanvang 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

 Let op!

  • Over de lezingen in het najaar zult u in de volgende nummers van Ampt Epe worden geïnformeerd.
  • Voor alle evenementen geldt: gratis deelname voor leden met eventuele partner; niet-leden betalen 3,50 euro.
  • Het is altijd mogelijk dat een evenement, om welke reden dan ook, niet kan doorgaan. Dit wordt altijd vermeld op de website: . Raadpleeg dus te allen tijde de info op onze site.