logo

Deze agenda geeft telkens een voorlopig overzicht van de activiteiten en gebeurtenissen van Ampt Epe. Omdat niet alles ver van tevoren is gepland zal in de loop van het jaar een aantal activiteiten worden toegevoegd. Om niets te missen is het dus aan te bevelen regelmatig deze agenda te raadplegen.

 

Evenementenagenda 2019

(VOORLOPIGE) EVENEMENTENAGENDA 2019

Door: Aline van Dam en Gert van den Esschert

ZATERDAG 07 DECEMBER – RONDLEIDING GROTE OF SINT MAARTENSKERK EPE

We zijn blij erin geslaagd te zijn een rondleiding te organiseren in de N.H. Kerk te Epe in een van de laatste herfstweekenden van 2019. De heer Ben Jonker gaat ons deze middag alles vertellen over de oorsprong van dit historisch bouwwerk uit de 12e eeuw. We gaan o.a. in ‘onze’ kerk in de toren kijken. Menig Ampt Epe lid zal nog nooit hoog in de klokkentoren zijn geweest.

Tevens kunnen we dan het beroemde Meere-orgel van dichtbij bewonderen. Ook krijgen we een uitleg over het koor, het doopvont, de kansel en de ramen en grafstenen in de kerk. Het belooft een zeer interessante middag te worden. Dus is het dé gelegenheid om alles eens van dichtbij te bekijken.

De rondleiding vindt dus plaats 07 december in de Grote of Sint Maartenskerk van Epe. De toreningang ligt aan de Beekstraat 1A. Aanvang 14.00 uur, we verzamelen ons vanaf 13.30 uur.

Gezien de grote belangstelling die verwacht wordt, is het noodzakelijk dat u zich van tevoren aanmeldt. U kunt zich opgeven via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - van maandag 11 november t/m donderdag 5 december.

 Let op!

  • Over de komende lezingen zult u in de volgende nummers van Ampt Epe worden geïnformeerd.
  • Voor alle evenementen geldt: gratis deelname voor leden met eventuele partner; niet-leden betalen 3,50 euro.
  • Het is altijd mogelijk dat een evenement, om welke reden dan ook, niet kan doorgaan. Dit wordt altijd vermeld op de website: . Raadpleeg dus te allen tijde de info op onze site.