logo

Deze agenda geeft telkens een voorlopig overzicht van de activiteiten en gebeurtenissen van Ampt Epe. Omdat niet alles ver van tevoren is gepland zal in de loop van het jaar een aantal activiteiten worden toegevoegd. Om niets te missen is het dus aan te bevelen regelmatig deze agenda te raadplegen.

 

Evenementenagenda 2018

 

DONDERDAG 12 APRIL 2018 – LEDEN-/JAARVERGADERING + FILMAVOND

Dit jaar vindt de algemene ledenvergadering plaats in Oene. Na het huishoudelijke deel van de vergadering zal er vanaf circa 20.45 een filmavond gepresenteerd worden. We hebben de heer Spijker uit Vaassen bereid gevonden om het filmgedeelte voor zijn rekening te nemen. Herman Spijker is een bevlogen amateur-cineast en heeft verschillende films op zijn naam staan. Deze avond laat hij ons beelden zien van de renovatie en interne verbouwing van de uit de 12e eeuw stammende Grote- of Sint Maartenskerk in Epe, uitgebracht in 2012. Tevens heeft hij een film gemaakt over de Veluwse Midwienterhoornbloazers. Het is een film opgenomen in 2014 en 2015. In beeld komt onder anderen hoe en van welke materialen een hoorn wordt gemaakt. Daarnaast komen historie en betekenis van het hoornblazen ruimschoots aan bod. Als locatie is gekozen voor Café-Restaurant Dorpszicht aan de Dorpsstraat 10 in Oene. Aanvang 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

 

DONDERDAG 6 SEPTEMBER: LEZING Jagerskampen op de Veluwe - van toendra naar moeras.

ZATERDAG 8 SEPTEMBER: NAJAARSEXCURSIE

Amateur-archeoloog Cor van Baarle is de spreker/excursieleider. De lezing vindt plaats op donderdag 6 september in het Kulturhus in Epe, aanvang 20.00.

De excursie is op zaterdag 8 september, vanaf 11.00 en zal ongeveer anderhalf uur duren. De exacte locatie daarvan wordt nog nader bekend gemaakt.

 

 Let op!

  • Over de komende lezingen zult u in de volgende nummers van Ampt Epe worden geïnformeerd.
  • Voor alle evenementen geldt: gratis deelname voor leden met eventuele partner; niet-leden betalen 3,50 euro.
  • Het is altijd mogelijk dat een evenement, om welke reden dan ook, niet kan doorgaan. Dit wordt altijd vermeld op de website: . Raadpleeg dus te allen tijde de info op onze site.