logo

Deze agenda geeft telkens een voorlopig overzicht van de activiteiten en gebeurtenissen van Ampt Epe. Omdat niet alles ver van tevoren is gepland zal in de loop van het jaar een aantal activiteiten worden toegevoegd. Om niets te missen is het dus aan te bevelen regelmatig deze agenda te raadplegen.

 

Excursie

U kunt zich nu voor de voorjaarsexcursie aanmelden met het inschrijfformlier.

Evenementenagenda 2019

(VOORLOPIGE) EVENEMENTENAGENDA 2019

Door: Aline van Dam en Gert van den Esschert

ZATERDAG 30 MAART: WANDELING OVER RAATAKKERS EN LANGS GRAFHEUVELS

Wim van ’t Einde, lid van de werkgroep Archeologisch-Cultuurhistorisch Erfgoed (ace), verzorgt 30 maart 2019 vanaf half 2 voor leden en belangstellenden (jong en oud) een wandeling door de mooie natuur bij Vaassen. De verzamelplaats is de parkeerplaats aan de Gortelseweg te Vaassen. Vanaf de Elspeterweg ga je vóór de Bosrand rechtsaf de Gortelseweg op; na 1,9 km is de parkeerplaats aan de linkerkant (ter hoogte van de kruising met de Wildweg). Duur van de wandeling: tussen twee en drie uur.

In de Agenda van de Werkgroep ACE staat een uitgebreide beschrijving van deze mooie wandeling.

Let op: het is aan te raden wandelschoenen aan te doen en drinken voor onderweg mee te nemen.

Aanmelden kunt u boven aan deze pagina of door een e-mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., met vermelding van het aantal deelnemers.

 

DINSDAG 09 APRIL – LEDEN-/JAARVERGADERING + FILMVOORSTELLING –

Op dinsdag 9 april 2019 vindt om 20.00 uur de algemene ledenvergadering plaats van Ampt Epe. Na het huishoudelijke deel van de vergadering zal er een filmvoorstelling worden gegeven. We hebben de heer Frans Schumacher bereid gevonden om deze film(s) over Vaassen voor ons te draaien. Frans is natuurlijk geen onbekende voor ons. Hij is lid van onze mooie vereniging en tevens redactielid van ons prachtige historische-verenigingsblad. Ook is hij auteur van meerdere boeken over Vaassen. Het bekendste werk van zijn hand is wel het in 2008 uitgegeven boek: 'Vaassen, wandelend door de Dorpsstraat 1900-1950'.

Om 20.45  uur start de filmvoorstelling; deze zal ongeveer 60 minuten duren en omvat 7 a 8 filmpjes.
Onderwerpen die aan bod komen zijn: *Het journalistenkamp op kasteel Cannenburch. *Zwembaden in Vaassen (Elspeterweg en Koekoek). *Opgravingen dr. Bursch. *Boerenstaking met boer Koekoek, 1961. De rest blijft een verrassing! Graag willen we nog vermelden dat deze filmvoorstelling mede tot stand kan komen dankzij medewerking van Museum Vaassen Historie.

De ALV en de film(s) wordt gehouden in het nieuwe zalencentrum van De Hezebrink aan de DS. van Rhijnstraat 69 in Emst. Vergaderstukken, w.o. het financieel verslag en agenda vindt u t.z.t. op de website van Ampt Epe. De vergadering begint om 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur. Ca. 20.45 start de film(s) over Vaassen.

 Let op!

  • Over de komende lezingen zult u in de volgende nummers van Ampt Epe worden geïnformeerd.
  • Voor alle evenementen geldt: gratis deelname voor leden met eventuele partner; niet-leden betalen 3,50 euro.
  • Het is altijd mogelijk dat een evenement, om welke reden dan ook, niet kan doorgaan. Dit wordt altijd vermeld op de website: . Raadpleeg dus te allen tijde de info op onze site.