logo

Kopij voor het aprilnummer van 2020

Geschreven door Redactie Ampt Epe

De bij de redactie aangemelde kopij voor het aprilnummer van 2020 (Ampt Epe nr. 227) moet uiterlijk op 11 februari bij de redactie binnen zijn. U kunt uw bijdrage mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het aprilnummer verschijnt begin april.

Nieuw nummer van Ampt Epe in februari

Geschreven door Redactie Ampt Epe

Begin februari verschijnt nummer 226 van het mededelingenblad van Ampt Epe, met weer een keur aan artikelen van een aantal schrijvers.
De leden ontvangen het blad per post thuis.

Niet leden kunnen het blad voor 5 euro in een van de volgende winkels kopen:

Bruna van de Kamp in Vaassen;
Spar-supermarkt Van der Loo in Emst;
The Read Shop in Epe.

We wensen u veel leesplezier!

Epe, 19 april 1945

Geschreven door Gert van den Esschert

Bevrijding Epe 19 04 1945

 

Om de doortocht van de Canadezen te beletten worden door een groep Duitsers op 16 april 1945 enige vliegtuigbommen onder het wegdek van de Hoofdstraat gelegd. De projectielen worden  op 17 april 1945, ’s morgens om 8.30 uur tot ontplofng gebracht. Er ontstaat een enorme krater met een doorsnede van ongeveer zes meter en vier meter diep. Het postkantoor en links daarvan de boekwinkel van J. Scholten, de huishoudelke artikelenzaak van L. Lammers, alsmede de elektriciteitszaak van J.H.E. Beumer moeten er aan geloven. Op 19 april 1945 wordt Epe officieel bevrijd.
Bron: Fotograaf onbekend/Streekarchief Epe, Hattem, en Heerde

Lees meer...

Hemelbed herkrijgt oude luister

Geschreven door Jan van de Velde

voetplaat hemelbedBorduurengelen herplaatsen het voetpaneel

Het voetpaneel van het hemelbed op de Cannenburch is weer truggeplaatst. Een belangrijke stap in de restauratie van dit mooie bed. Zie ook het eerdere artikel in deze rubriek.

Kort nieuws uit Ampt Epe 225

Geschreven door Aart Schurink

Contributieverhoging
Leden die op de Algemene Ledenvergadering in het voorjaar aanwezig waren, weten het natuurlijk al. Ook in een eerder nummer is hierop gewezen. De contributie van Ampt Epe is verhoogd met € 2,50 per jaar, naar € 17,50. De contributie was al twaalf jaar ongewijzigd gebleven.
Omdat alle vrijwilligers, redactieleden en bestuursleden zich belangeloos en kosteloos inzetten om de doelen, genoemd in de statuten, te realiseren kon de verhoging gering blijven. De verhoging gaat in per 1 januari 2020.

Lees meer...

Mooie opbrengst Rabo ClubSupport 2019

Geschreven door Fer Jantzen

Met Rabo ClubSupport 2019 heeft de Rabobank meer dan 20.000 clubs en verenigingen blij mogen maken. Ampt Epe ontving uit de actie het mooie bedrag van € 573. Allen die op ons hebben gestemd: Bedankt!

 

 

Restauratie van een hemelbed

Geschreven door Redactie Ampt Epe

Vraag: Waar staat het oudste en meest kostbare bed in onze gemeente ?
Antwoord: Dit imposante hemelbed is te vinden op de Cannenburch.

Jan van de Velde ging daar afgelopen zomer op een warme dag op bezoek. In ons blad Ampt Epe 225, van december 2019, schrijft Jan over wat hij hoorde en zag. Het bed wordt namelijk momenteel zorgvuldig gerestaureerd.
Ook komen in het artikel aan de orde de (on)mogelijkheden van een ongebreidelde restauratie en een mogelijke verdere verfraaiing. Bovendien doet hij persoonlijke ontboezemingen. U kunt het artikel hier lezen.

Lees meer...