logo

Kort nieuws uit Ampt Epe 235

Geschreven door Aart Schurink

Pleinmarkt
Ampt Epe is vaak met een kraam op bijzondere markten in de dorpen te vinden. Deze keer stond de kraam op de Pleinmarkt, die op 11 september 2021 rondom de Grote Kerk in Epe werd gehouden. Aline van Dam was erg blij met het verloop van die dag. Maar liefst acht personen hebben zich als lid van Ampt Epe aangemeld, waardoor het totale aantal leden op 812 is gekomen. Een mooi resultaat!

Lees meer...

Dr. Julius Leydesdorff

Geschreven door Jan van de Velde

Leydesdorff 1Onlangs stuitte ik op een instrument zoals huisartsen dat in het verleden gebruikten om oogmetingen uit te voeren. Aan de binnenkant van het deksel van deze zogenaamde pasdoos ontwaarde ik de moeizaam te ontcijferen naam van de eigenaar namelijk: Dr. Julius Leydesdorff. Wie was hij en wat is zijn kortstondige relatie met Vaassen?

Lees meer...

Mooie opbrengst Rabo ClubSupport 2021

Geschreven door Barry Bosch

Met Rabo ClubSupport 2021 heeft de Rabobank weer vele duizende clubs en verenigingen blij mogen maken. Ampt Epe ontving uit de actie het mooie bedrag van € 874,46. Allen die op ons hebben gestemd: Bedankt!

In Vaassen staat een huis....

Geschreven door Jan van de Velde

                Gerry Stegeman won de tweede prijs in onze fotowedstrijd. Zij fotografeerde Casa Nova in Vaassen en schreef daarbij over haar herinneringen aan dat huis. Over dat huis vond ik, mede naar aanleiding van een brochure over het zilveren huwelijksjubileum van het echtpaar Poppe-Lokin in 1922, nog wat aanvullende informatie.

Lees meer...

En de winnaar is ............

Geschreven door Aline van Dam

IMG 2883 MiddelOp 9 oktober vond in Vaassen bij de Cannenburch de prijsuitreiking plaats van de foto- en tekenwedstrijd ter gelegenheid van ons 60 jarig jubileum. Een verslag daarvan volgt binnenkort. Hieronder volgen alvast de prijswinnaars:

Lees meer...

Ampt Epe 60 jaar

Geschreven door Aline van Dam

cannenburgh Op 13 oktober 1961 werd Ampt Epe opgericht. Dat betekent dat onze vereniging dit jaar haar diamanten jubileum kan vieren. Om deze mijlpaal te gedenken  zijn een foto- en tekenwedstrijd uitgeschreven. Op 9 oktober zijn de winnaars gehuldigd. De winnares van de fotowedstrijd is mevrouw Heleen Smit uit Vaassen met de hierbij geplaatste foto van Kasteel Cannenburch in wintertooi. In ons tijdschrift van december a.s. leest en ziet u er alles over.

En tot slot: reserveert u alvast de datum: 9 april 2022! Op deze dag gaat Ampt Epe zijn jubileum groots vieren met een speciale dag in de Hezebrink in Emst.

 

Ampt Epe verwelkomt acht nieuwe leden

Geschreven door Fer Jantzen

Aline van Dam en Aart Schurink stonden vandaag, 11 september,  in onze kraam op de Pleinmarkt in Epe. Mede door hun enthousiaste inzet hebben zich acht nieuwe leden aangemeld. Welkom bij onze vereniging!