logo

Archeomarkt

Geschreven door Werkgroep ACE

Op zaterdagmiddag 16 november 2019 vindt de eerste Archeomarkt plaats op Hagedoorns Plaatse. Deze markt wordt georganiseerd door de werkgroep ACE, Hagedoorns Plaatse en de werkgroep geologie van de KNNV Epe-Heerde. Er zullen diverse activiteiten zijn rond het bodemvondstenspreekuur. Het wordt een programma voor volwassenen en kinderen.

Lees meer...

Project gestart

Geschreven door Redactie Ampt Epe

Het project "Het boerenleven op de Noordoost-Veluwe" is gestart.

Museumboerderij Hagedoorns Plaatse en Ampt Epe zijn gestart met het mondelinge project "Het boerenleven op de Noordoost-Veluwe tijdens de jaren 1930-1970". Zie de oproep in ons blad van september 2018 en op de website.

Meer informatie? Neem dan contact op met de beheerder van Hagedoorns Plaatse, Bertus Visser, tel. 0578-627162, mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lezing met film over ijzerwinning

Geschreven door Werkgroep ACE

Lezing met film over vroegmiddeleeuwse ijzerwinning op de Veluwe op dinsdag 29 oktober in het Kulturhus Epe.

IJZER MAKEN UIT VELUWSE STEEN? HET KAN!

De wer169 Afbeelding4kgroep Archeologisch en Cultuurhistorisch Erfgoed (ACE) van de historische vereniging Ampt Epe heeft de geologiewerkgroep  van de KNNV Epe-Heerde uitgenodigd om het proces van vroegmiddeleeuwse ijzerwinning uit de doeken te doen, in woord, beeld en materiaal in natura. De bijeenkomst wordt dinsdag 29 oktober gehouden in het Kulturhus Epe, aanvang 20.00 uur.

Lees meer...

Kopij voor het decembernummer van 2019

Geschreven door Redactie Ampt Epe

De kopij voor het decembernummer van 2019 (Ampt Epe nr. 225) moet uiterlijk op 21 oktober bij de redactie binnen zijn. U kunt uw bijdrage mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Het decembernummer verschijnt begin december.

Kort nieuws uit Ampt Epe 224

Geschreven door Aart Schurink

Delegatie Ampt Epe bezoekt Heimatverein Epe (D)
Op uitnodiging van Wilhelm Kemper, voorzitter van de Heimatverein Epe, toog een delegatie van Ampt Epe richting Duitsland. Een bijzonder prettige en leerzame dag. Lees het uitgebreide verslag in dit nummer (pagina 3-5).

Foto’s uit ‘de oude doos’
Ons bestuurslid Johnny Gerard heeft een grote verzameling foto’s e.d. van Epe en omgeving. Hij wil daar meer mee doen en heeft het plan opgevat regelmatig exemplaren met een korte toelichting te plaatsen op de Facebookpagina van Ampt Epe of op de website. Daarvoor zullen de papieren afbeeldingen echter eerst moeten worden gedigitaliseerd. Een leuk initiatief.

Lees meer...

Nieuwe vondst in de Collectie Moerman

Geschreven door Fer Jantzen

Uit de nalatenschap van W. Terwel, destijds voorzitter van Ampt Epe, kreeg de vereniging van diens weduwe een deel van zijn aantekeningen aangeboden. Tussen de aantekeningen werden ook zaken aangetroffen die Terwel uit de nalatenschap van amateur-historicus R. Hardonk had verworven, zoals aantekeningen van wijlen J.D. Moerman, eveneens amateur-historicus. Een vreemde eend in de bijt vormde een handvol schriftjes, aangelegd door Moerman, met aantekeningen over transacties van onroerend goed van de familie Van Isendoorn à Blois, eigenaren van kasteel De Cannenburch te Vaassen.

Lees meer...

De Jonas bij Vaassen

Geschreven door Fer Jantzen

joinas

Onze vereniging is al enige jaren op zoek naar informatie over een tekening/schilderij
uit het midden van de 19e eeuw, getiteld 'De Jonas bij Vaassen'.

Wie zou ons kunnen helpen?

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of 0578-620874