logo

Jan Kreffer overleden

Geschreven door Fer Jantzen

Deze maand kregen wij het droeve bericht dat ons erelid Johannes Cornelis Kreffer is overleden. Hij heeft veel voor Ampt Epe betekend. Hij was voorzitter van onze vereniging van 1999 tot 2003.

Het bestuur van Ampt Epe wenst de familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Beveiliging persoonsgegevens

Geschreven door Aart Schurink

Beveiliging persoonsgegevens ook een taak voor Ampt Epe

Op 25 mei is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking getreden.  De AVG is de nieuwe privacywet die de huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) vervangt. De AVG is in vergelijking met de WBP een stuk ‘strenger’ voor organisaties zelfs voor een vereniging als Ampt Epe. Dat geldt met name voor de manier waarop de (persoons)gegevens worden verkregen, de registratie van het gebruik en de beveiliging van deze gegevens. Er worden door Ampt Epe alleen gegevens vastgelegd en bewaard die nodig zijn om de contributie te innen en ons blad bij u te kunnen bezorgen.  Met onze drukker is afgesproken hoe om te gaan met de aangeleverde adresgegevens voor ons blad. Natuurlijk zorgen we ervoor dat onze informatiebeveiliging up-to-date is en blijft. Hebt u vragen of wilt u inzage in uw (persoons)gegevens stuur dan een brief naar Ampt Epe of schrijf een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het boerenleven op de Noordoost Veluwe

Geschreven door Henri Slijkhuis

Wie wil meewerken aan het project “het boerenleven op de Noordoost Veluwe tijdens de jaren 1930-1970?

De besturen van de stichtingen Veluws Streekmuseum Hagedoorns Plaatse en Ampt Epe hebben in een bijeenkomst op 24 mei j.l. besloten om te verkennen of gezamenlijk een project “oral history” (mondelinge geschiedenis) is op te starten. Het project heeft als thema “het boerenleven op de Noordoost-Veluwe tijdens de jaren 1930-1970”.

Lees meer...

Kort nieuws uit Ampt Epe 218

Geschreven door Aart Schurink

Dina van Eekplein
Toen was het ineens zo ver. Het idee van Gert van den Esschert en het bestuur van Ampt Epe kon worden verwezenlijkt, en nog wel 62 jaar na haar sterfdag. Een en ander dankzij de medewerking van de gemeente Epe. Op donderdag 19 april 2018 werd de parkeerplaats aan de Gildenweg en de Korte Kuipersweg omgedoopt tot het Dina van Eekplein. De onthulling van het naambord werd, onder grote belangstelling, verricht door de burgemeester van Epe, de heer Ir. Hans van der Hoeve MPA, samen met mevrouw Liesbeth Jansen-van Eek, een achterachternicht van Dina van Eek.

Lees meer...

Zoeken met "tags"

Geschreven door Fer Jantzen

Sinds enige tijd is het mogelijk aan artikelen op deze website "tags" of labels te hangen. Daarmee is het mogelijk artikelen te groeperen naar bepaalde inhoud of onderwerp. Dit is een aanvulling op de reeds aanwezige zoekmogelijkheden, zoals met het zoekvenster (rechtsboven op de meeste pagina's) of met de zoekmogelijkheden in nummers van Ampt Epe (in het menu onder Publicaties). Zoekt u een artikel over een dorp of buurtschap zoals Norel of Dijkhuizen, ga dan eens in het menu onder Historie naar Tags. 

Feestelijke opening Dina van Eekplein

Geschreven door Fer Jantzen

DvEpleinklOp donderdag 19 april is in Epe het Dina van Eekplein (1878-1956) feestelijk geopend door de burgemeester van Epe Hans van der Hoeve en onze voorzitter Jan van de Velde. Het initiatief voor de vernoeming komt van ons bestuurslid Gert van den Esschert die hiermee een kroon op zijn werk gezet ziet. Ampt Epe feliciteert hem met het behaalde resultaat. Zie ook deze video in de Stentor.


 

Glazenmaker op historische grond

Geschreven door Fer Jantzen

20180316 klaarbeekEpe, vrijdag 16 maart 2018

De bewoners van het splinternieuwe Glazenmaker in de wijk Klaarbeek waren vanochtend getuige van de inwijding van de contouren van een fraaie archeologische vondst in het straatwerk van hun hofje. Wethouder Jan Aalbers memoreerde de opgravingen in februari 2015 waarvan nu naast het speelhuisje (spieker) op het speelveld ook de contouren van een grote zeshoekige hooiberg zijn terug te vinden in het huidige straatbeeld.

Lees meer...