logo

Kopij voor het juninummer van 2021

Geschreven door Redactie Ampt Epe

De bij de redactie aangemelde kopij voor het juninummer van 2021 (Ampt Epe nr. 233) moet uiterlijk op 19 april bij de redactie binnen zijn. U kunt uw bijdrage mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Het juninummer verschijnt medio juni.

Kort nieuws uit Ampt Epe 232

Geschreven door Aart Schurink

Algemene Ledenvergadering
Of de jaarlijkse algemene ledenvergadering van Ampt Epe door kan gaan op de geplande datum van 15 april 2021 in café-restaurant Dorpszicht, Dorpstraat 10 in Oene is, op het moment van schrijven, nog hoogst onzeker. Mogelijk wordt het juni of zelfs september 2021. Het verslag van de vorige vergadering, het jaarverslag, de begroting en andere documenten zullen in ieder geval al wel te raadplegen zijn op de website van Ampt Epe: www.ampt-epe.nl

Lees meer...

In de voetsporen van een Bouwmeester

Geschreven door Jan van de Velde

Het was al jaren een droom van Frits Bouwmeester uit Vaassen om een boek over de familie Bouwmeester te schrijven. Nu is deze droom eindelijk werkelijkheid geworden. Het boek geeft een genealogisch overzicht in rechte lijn weer, van de stamgrootouder (1660) tot aan zijn kleinzoon (2013). Willy Smit- Buit heeft geholpen met het redigeren van de tekst. Lees het verslag in de Schaapskooi.

 

Tekenwedstrijd

Geschreven door Evenementencommissie

Inmiddels is er meer bekend over de tekenwedstrijd ter gelegenheid van ons aanstaande 60-jarig jubileum. De wedstrijd is bedoeld voor leerlingen van de basisschool. Zij kunnen een tekening maken van een historisch gebouw of een historische plek - iets wat met geschiedenis te maken heeft. Het hoeft niet per se iets te zijn in onze gemeente Epe. Er zijn leuke prijzen te verdienen met de mooiste tekeningen.

Lees meer...

Oude nummers Ampt Epe aangevuld

Geschreven door Redactie Ampt Epe

Onder PUBLICATIES kunt u zoeken in oude nummers van Ampt Epe.

Voor de nummers 1 t/m 231 is er een trefwoordenindex en een index op auteurs met de titel van het artikel. Deze indexen worden bijgehouden door streekarchivaris Gerrit Kouwenhoven. Vanaf nummer 161 van april 2007 zijn samenvattingen opgenomen. De nummers 1 t/m 205 zijn nu allemaal op deze website te openen.

Historisch spaaralbum

Geschreven door Fer Jantzen

Zoals we al in het decembernummer van Ampt Epe meldden, heeft onze vereniging op verzoek van Jumbo Van Andel Epe een historisch spaaralbum gemaakt. De spaaractie gaat dit voorjaar van start. Verder heeft het bedrijf zich voor vijf jaar verbonden als advertentiesponsor.

Fotowedstrijd

Geschreven door Aline van Dam

nieuwe vijver In het decembernummer van ons tijdschrift Ampt Epe werd de fotowedstrijd ter gelegenheid van ons aanstaande jubileum al onder uw aandacht gebracht. Het thema van deze wedstrijd is: ‘Welk pand of welke plek is voor ú onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de gemeente Epe?’ Dat zou een historisch pand kunnen zijn, maar evengoed een speciale plek in het landschap, ergens in onze hele gemeente. Wij zijn erg benieuwd naar uw keuze en vernemen tevens graag in een korte beschrijving waarom u juist dit onderwerp fotografeerde. Het is de bedoeling dat er recente foto's worden ingezonden, dus geen ‘plaatjes uit de oude doos’.

Lees meer...