Nieuwsrubriek

Kort nieuws uit Ampt Epe 211

Gepubliceerd: donderdag 09 februari 2017
Geschreven door Aart Schurink

Bestuur Ampt Epe zoekt een plek voor de bibliotheek
De documenten zijn veilig opgeborgen bij het Streekarchief. Ondanks herhaalde pogingen zijn we er nog niet in geslaagd een andere plek te vinden voor onze bibliotheek. Mocht iemand een geschikte ruimte weten, dan hoort onze bibliothecaris graag van u.

Ontdek de Gelderse historie en ga terug in de tijd
Op meer dan 200 plekken komt de geschiedenis van Gelderland tot leven op de website www.spannendegeschiedenis.nl. Aan de hand van tijdlijnen maak je kennis met grafheuvels, marcherende soldaten, moordkruizen en imposante kastelen. Er is ook een filmpje te vinden over landgoed De Dellen. Het internetadres is: https://www.youtube.com/watch?v=3fKi_f28B5k. Ook via www.spannendegeschiedenis.nl te raad­plegen.

Lees meer...

Alle namen gevonden!

Gepubliceerd: donderdag 02 februari 2017
Geschreven door Fer Jantzen

Dank zij uw medewerking zij alle namen op de foto bij het artikel "Verzetsgroep" van 20 januari gevonden. Gert van den Esschert dankt namens de heer Paap alle inzenders. Het resultaat vindt u hier.

Speciaal voor deze gelegenheid en om het initiatief van Ben Jonker te steunen (zie artikel "Verzetsgroep") heeft Gert van den Esschert een compilatie gemaakt van een eerder in delen gepubliceerd artikel en daaraan enkele van zijn eigen foto's toegevoegd: "Een toevluchtsoord in bangen tijd"

Website heeft beveiligde verbinding

Gepubliceerd: woensdag 01 februari 2017
Geschreven door Webmaster

U heeft sinds kort een beveiligde verbinding met deze website. Dat kunt u zien aan het slotje in de adresbalk en de toevoeging https:// aan de naam. Omdat u met gebruik van formulieren persoonlijke informatie aan ons kunt opsturen is Ampt Epe hiertoe wettelijk verplicht. Bijvoorbeeld om u als lid aan te melden of om een boek te bestellen.

Informatie over het zogenaamde SSL certificaat en wat dat voor u betekent kunt u zien door op het slotje te klikken.

Verzetsgroep

Gepubliceerd: vrijdag 20 januari 2017
Geschreven door Gert van den Esschert

Alle namen gevonden!

Dank zij uw medewerking zij alle namen op de foto bij het artikel "Verzetsgroep" van 20 januari gevonden. Gert van den Esschert dankt namens de heer Paap alle inzenders. Het resultaat vindt u hier.

 

Ter ondersteuning van Ben Jonker om te komen tot een herinneringsmonument voor de familie Van Essen heeft Gert van den Esschert op epernet.nl in zijn column 'Woar blif de tied' een verhaal geschreven met als titel: ‘Een toevluchtsoord in bangen tijd’. Daarbij wordt onderstaande foto geplaatst.

Lees meer...

Marinus Endendijk overleden

Gepubliceerd: maandag 02 januari 2017
Geschreven door Aart Schurink

Eind december 2016 kregen wij het droeve bericht dat totaal onverwacht ons erelid Marinus Louis Endendijk is overleden. Hij heeft veel voor Ampt Epe betekend.

Hij was bestuurslid van 26 mei 1983 tot 8 april 2009; penningmeester van 1 januari 2000 tot 8 april 2009.

Op 8 april 2008 is hij voor zijn vele verdiensten benoemd tot erelid van onze vereniging. Daarom ook heeft Ampt Epe hem destijds voorgedragen voor een koninklijke onderscheiding, die hij op 29 april 2009 mocht ontvangen uit handen van de burgemeester.

Het bestuur van Ampt Epe wenst de familie veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.