logo

Kopij voor het februarinummer van 2020

Geschreven door Redactie Ampt Epe

 

De bij de redactie aangemelde kopij voor het februarinummer van 2020 (Ampt Epe nr. 226) moet uiterlijk op 17 december bij de redactie binnen zijn. U kunt uw bijdrage mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het februarinummer verschijnt begin februari.

Kort nieuws uit Ampt Epe 225

Geschreven door Aart Schurink

Contributieverhoging
Leden die op de Algemene Ledenvergadering in het voorjaar aanwezig waren, weten het natuurlijk al. Ook in een eerder nummer is hierop gewezen. De contributie van Ampt Epe is verhoogd met € 2,50 per jaar, naar € 17,50. De contributie was al twaalf jaar ongewijzigd gebleven.
Omdat alle vrijwilligers, redactieleden en bestuursleden zich belangeloos en kosteloos inzetten om de doelen, genoemd in de statuten, te realiseren kon de verhoging gering blijven. De verhoging gaat in per 1 januari 2020.

Lees meer...

Nieuw nummer van Ampt Epe in december

Geschreven door Redactie Ampt Epe

Begin december verschijnt nummer 225 van "Ampt Epe", met weer een keur aan artikelen van een aantal schrijvers.
De leden ontvangen het blad per post thuis.

Niet leden kunnen het blad voor 5 euro in een van de volgende winkels kopen:

Bruna van de Kamp in Vaassen;
Spar-supermarkt Van der Loo in Emst;
de "Buurtwinkel", Houtweg 3A in Oene;
The Read Shop in Epe.

We wensen u veel leesplezier!

Mooie opbrengst Rabo ClubSupport 2019

Geschreven door Fer Jantzen

Met Rabo ClubSupport 2019 heeft de Rabobank meer dan 20.000 clubs en verenigingen blij mogen maken. Ampt Epe ontving uit de actie het mooie bedrag van € 573. Allen die op ons hebben gestemd: Bedankt!

 

 

Restauratie van een hemelbed

Geschreven door Redactie Ampt Epe

Vraag: Waar staat het oudste en meest kostbare bed in onze gemeente ?
Antwoord: Dit imposante hemelbed is te vinden op de Cannenburch.

Jan van de Velde ging daar afgelopen zomer op een warme dag op bezoek. In ons blad Ampt Epe 225, dat verschijnt in december 2019, schrijft Jan over wat hij hoorde en zag. Het bed wordt namelijk momenteel zorgvuldig gerestaureerd.
Ook komen in het artikel aan de orde de (on)mogelijkheden van een ongebreidelde restauratie en een mogelijke verdere verfraaiing. Bovendien doet hij persoonlijke ontboezemingen.

Lees meer...

Project gestart

Geschreven door Redactie Ampt Epe

Het project "Het boerenleven op de Noordoost-Veluwe" is gestart.

Museumboerderij Hagedoorns Plaatse en Ampt Epe zijn gestart met het mondelinge project "Het boerenleven op de Noordoost-Veluwe tijdens de jaren 1930-1970". Zie de oproep in ons blad van september 2018 en op de website.

Meer informatie? Neem dan contact op met de beheerder van Hagedoorns Plaatse, Bertus Visser, tel. 0578-627162, mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kort nieuws uit Ampt Epe 224

Geschreven door Aart Schurink

Delegatie Ampt Epe bezoekt Heimatverein Epe (D)
Op uitnodiging van Wilhelm Kemper, voorzitter van de Heimatverein Epe, toog een delegatie van Ampt Epe richting Duitsland. Een bijzonder prettige en leerzame dag. Lees het uitgebreide verslag in dit nummer (pagina 3-5).

Foto’s uit ‘de oude doos’
Ons bestuurslid Johnny Gerard heeft een grote verzameling foto’s e.d. van Epe en omgeving. Hij wil daar meer mee doen en heeft het plan opgevat regelmatig exemplaren met een korte toelichting te plaatsen op de Facebookpagina van Ampt Epe of op de website. Daarvoor zullen de papieren afbeeldingen echter eerst moeten worden gedigitaliseerd. Een leuk initiatief.

Lees meer...