Nieuwsrubriek

Kopij voor het juninummer van 2017

Gepubliceerd: zondag 26 maart 2017
Geschreven door Redactie Ampt Epe

De kopij voor het juninummer van 2017 (Ampt Epe nr. 213) moet uiterlijk op 17 april bij de redactie binnen zijn. U kunt uw bijdrage mailen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Het juninummer verschijnt medio juni.

Nieuw nummer van Ampt Epe in april

Gepubliceerd: zondag 26 maart 2017
Geschreven door Redactie Ampt Epe

Medio april verschijnt nummer 212 van het mededelingenblad van Ampt Epe, met weer een keur aan artikelen van een aantal schrijvers.
De leden ontvangen het blad per post thuis.

Niet leden kunnen het blad voor 5 euro in een van de volgende winkels kopen:

Bruna van de Kamp in Vaassen;
Spar-supermarkt Van der Loo in Emst;
de "Buurtwinkel", Houtweg 3A in Oene;
Bruna in Epe.

We wensen u veel leesplezier!

Ampt Epe digitaal!

Gepubliceerd: vrijdag 17 maart 2017
Geschreven door Fer Jantzen

De eerste 175 nummers van het "Mededelingenblad Ampt Epe" staan vanaf nu op deze website. Hiermee zijn meer dan 45 jaargangen digitaal beschikbaar gekomen. U vindt ze onder het kopje Publicaties. Daar staan ook de nieuwe indexen op schrijvers en op trefwoord. Zowel de gedigitaliseerde uitgaven als de indexen zijn door het Streekarchief ter beschikking gesteld.

Kort nieuws uit Ampt Epe 211

Gepubliceerd: donderdag 09 februari 2017
Geschreven door Aart Schurink

Bestuur Ampt Epe zoekt een plek voor de bibliotheek
De documenten zijn veilig opgeborgen bij het Streekarchief. Ondanks herhaalde pogingen zijn we er nog niet in geslaagd een andere plek te vinden voor onze bibliotheek. Mocht iemand een geschikte ruimte weten, dan hoort onze bibliothecaris graag van u.

Ontdek de Gelderse historie en ga terug in de tijd
Op meer dan 200 plekken komt de geschiedenis van Gelderland tot leven op de website www.spannendegeschiedenis.nl. Aan de hand van tijdlijnen maak je kennis met grafheuvels, marcherende soldaten, moordkruizen en imposante kastelen. Er is ook een filmpje te vinden over landgoed De Dellen. Het internetadres is: https://www.youtube.com/watch?v=3fKi_f28B5k. Ook via www.spannendegeschiedenis.nl te raad­plegen.

Lees meer...

Alle namen gevonden!

Gepubliceerd: donderdag 02 februari 2017
Geschreven door Fer Jantzen

Dank zij uw medewerking zij alle namen op de foto bij het artikel "Verzetsgroep" van 20 januari gevonden. Gert van den Esschert dankt namens de heer Paap alle inzenders. Het resultaat vindt u hier.

Speciaal voor deze gelegenheid en om het initiatief van Ben Jonker te steunen (zie artikel "Verzetsgroep") heeft Gert van den Esschert een compilatie gemaakt van een eerder in delen gepubliceerd artikel en daaraan enkele van zijn eigen foto's toegevoegd: "Een toevluchtsoord in bangen tijd"

Website heeft beveiligde verbinding

Gepubliceerd: woensdag 01 februari 2017
Geschreven door Webmaster

U heeft sinds kort een beveiligde verbinding met deze website. Dat kunt u zien aan het slotje in de adresbalk en de toevoeging https:// aan de naam. Omdat u met gebruik van formulieren persoonlijke informatie aan ons kunt opsturen is Ampt Epe hiertoe wettelijk verplicht. Bijvoorbeeld om u als lid aan te melden of om een boek te bestellen.

Informatie over het zogenaamde SSL certificaat en wat dat voor u betekent kunt u zien door op het slotje te klikken.

Meer artikelen...