logo

Weet u waar dit is?

Geschreven door Fer Jantzen

waar_is_dit.jpg

Heeft iemand een idee welke plek in Epe er te zien is op deze tekening van Willem Adrianus Grondhout? Uw antwoord kunt u sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Nieuw nummer van Ampt Epe in april

Geschreven door Redactie Ampt Epe

Begin april verschijnt nummer 227 van het mededelingenblad van Ampt Epe, met weer een keur aan artikelen van een aantal schrijvers.
De leden ontvangen het blad per post thuis.

Niet leden kunnen het blad voor 5 euro in een van de volgende winkels kopen:

Bruna van de Kamp in Vaassen;
Spar-supermarkt Van der Loo in Emst;
The Read Shop in Epe.

We wensen u veel leesplezier!

Bijeenkomsten worden uitgesteld

Geschreven door Fer Jantzen

Alle geplande bijeenkomsten gaan voorlopig niet door.

Nieuwe data worden via deze website en ons verenigingsblad Ampt Epe bekendgemaakt.

 

 

 

75 jaar VRIJ

Geschreven door Fer Jantzen

De Stichting Vrijheid in de Gemeente Epe heeft een breed programma rond de thema’s herdenken, beseffen en beleven van 75 jaar vrijheid.

Het programma dat is opgezet in samenwerking met heel veel enthousiaste partners in de gemeente Epe bestaat uit lezingen, tentoonstellingen, muzikale activiteiten met een groot scala aan koren en orkesten onder “Epe muziekdorpen beleven de bevrijding”, diverse evenementen, sportief event voor de scholen en diverse tentoonstellingen.

Lees meer...

Oproep U.L.O. Heerde

Geschreven door Fer Jantzen

Van Henk van Olst, van de website Oud Heerde, ontvingen wij de volgende vraag:

"Wij hebben een klassefoto van 1956/1957 van de U.L.O. uit Heerde. Er ontbreken nog enkele namen, vermoedelijk komen die uit Epe, wij kunnen de namen in Heerde niet achterhalen. Kunnen jullie een oproep doe via jullie vereniging? Ik voeg de foto met namen toe, het gaat om het meisje 12 en de jongens 30 en 31."

Lees meer...

Epe, 19 april 1945

Geschreven door Gert van den Esschert

Bevrijding Epe 19 04 1945

Om de doortocht van de Canadezen te beletten worden door een groep Duitsers op 16 april 1945 enige vliegtuigbommen onder het wegdek van de Hoofdstraat gelegd. De projectielen worden  op 17 april 1945, ’s morgens om 8.30 uur tot ontplofng gebracht. Er ontstaat een enorme krater met een doorsnede van ongeveer zes meter en vier meter diep. Het postkantoor en links daarvan de boekwinkel van J. Scholten, de huishoudelke artikelenzaak van L. Lammers, alsmede de elektriciteitszaak van J.H.E. Beumer moeten er aan geloven. Op 19 april 1945 wordt Epe officieel bevrijd.
Bron: Fotograaf onbekend/Streekarchief Epe, Hattem, en Heerde

Lees meer...