logo

Culturele ANBI

De historische vereniging Ampt Epe staat bij de Belastingdienst geregistreerd als culturele algemeen nut beogende instelling (ANBI).

Periodieke gift
Voor iedere euro die u als gift doneert aan onze vereniging kunt u 1,25 euro van uw belastbaar inkomen aftrekken. Voldoet uw gift aan de voorwaarden voor periodieke giften? Dan mag u altijd het hele bedrag van de gift plus 25% aftrekken.  Er geldt dan geen drempel en geen maximumbedrag. Bij een belastingtarief van 40% betaalt de ficus zo ruim de helft van uw gift. U kunt een en ander hier nalezen. Overweegt u een periodieke gift te doen aan Ampt Epe, neemt u dan contact op met onze vice voorzitter Fer Jantzen op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Elke gift is welkom!

Een ANBI-instelling moet financiële en bestuurlijke informatie openbaar maken. Zie hieronder.

 1. De naam van de instelling luidt: Ampt Epe
 2. Het RSIN is: 816423155
 3. Het postadres is:
  Historische vereniging Ampt Epe
  Postbus 72
  8160 AB Epe
 4. De doelstelling van de verenging staat in artikel 3 van de statuten en luidt:
  De vereniging heeft ten doel het behoud van al hetgeen uit historisch oogpunt van belang kan worden geacht, alsmede de handhaving en herleving van overgeleverd cultuurbezit één en ander voor zover het betrekking heeft op de gemeente Epe en zijn naaste omgeving. Zij heeft mede ten doel de instandhouding en bevordering van natuur- en landschapsschoon en het opwekken en versterken van de belangstelling voor de schoonheid en de geschiedenis van de gemeente Epe.
 5. Beleidsplan: klik hier
 6. Het bestuur wijst uit zijn midden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan. Het kan voor elk hunner uit zijn midden een vervanger aanwijzen. Een bestuurslid kan meer dan één functie bekleden.
 7. Zie voor de namen van de bestuurders:www.ampt-epe.nl/vereniging/bestuur
 8. Bestuurders ontvangen geen beloning
 9. Activiteitenverslag: klik hier
 10. Balans, staat van baten en lasten: klik hier