In het najaar van 2023 zijn de volgende evenementen gepland:

LEZING OVER DE IJSSEL
Op donderdag 5 oktober komt Tjirk van der Ziel een lezing geven over verleden, heden en toekomst van de IJssel. De heer Van der Ziel is auteur van o.a. De roep van een rivier en Atlas van de IJssel. De bijeenkomst wordt gehouden in het Kulturhus EGW, Stationsstraat 25 in Epe; aanvang van de lezing is om 19.30 uur en de zaal is open vanaf 19.00 uur. Aanmelden voor deze avond is niet nodig.

FILMMIDDAG EN FILMAVOND
In samenwerking met Museum Vaassen Historie zullen donderdag 9 november tweemaal oude films getoond worden over Vaassen. Het middagprogramma is gelijk aan het avondprogramma. Locatie: 't Kerkje aan de Deventerstraat 36 in Vaassen. Details volgen later.

pvisser3LEZING OVER PETER VISSER
In samenwerking met de Dialectkring gemeente Epe en de Peter Visser Commissie wordt donderdag 23 november een lezing gehouden door Marten Brascamp over de schilder Peter Visser. Visser, die in de negentiende eeuw ook enige jaren in Oene gewoond heeft, is bekend door de vele getekende/geschilderde dorpsgezichten, waaronder die van Epe, Oene, Heerde, Veessen en Nijbroek. LET WEL: deze lezing wordt gehouden in het DIALECT van onze streek! Locatie: Café-Restaurant Dorpszicht in Oene. Details volgen later.

 

 Voor al onze evenementen geldt:

De toegang is gratis voor leden en hun partner, niet-leden betalen € 5,-
Een excursie/lezing zou natuurlijk onverhoopt niet door kunnen gaan: mocht dat zo zijn dan maken wij dat bekend op deze website.