Boeiende herdenkingswandeling Tweede Wereldoorlog in Vaassen

Op zaterdag 23 september jl. hebben een klein twintig leden van Ampt Epe kunnen genieten van een zeer boeiende wandeling langs historische oorlogsplekken in Vaassen. In samenwerking met De Stichting Broken Wings uit Vaassen kwam de tocht tot stand. Onder de bezielende leiding van ras verteller Hans Achterbergh werd het een indrukwekkende tocht.

De start was op de Oude Begraafplaats aan de Apeldoornseweg. Er werd achtereenvolgens stilgestaan bij de graven van de verzetsstrijders Adriaan Rudolf Mees, en Johan W. Mathijsse, en bij de herdenkingszuil van Riekie Mulder ten Kate. Zij zette zich in de oorlog in Vaassen en omgeving in voor het laten onderduiken van gecrashte vliegeniers. Ook werd er stilgestaan bij de 12 gesneuvelde vliegeniers die hier liggen begraven. Zij kwamen om bij vliegtuigcrashes boven Vaassen. Tevens werd er aandacht geschonken aan de Vaassense gesneuvelde soldaten in Nederlands Indiƫ van 1945 -1948.

In het komende decembernummer van Ampt Epe staat het vervolg van dit verslag. In het fotoalbum op deze website staan enkele foto's van de wandeling.