Op 27 april is ons bestuurslid Barry Bosch Koninklijk onderscheiden tot Lid in de orde van Oranje Nassau. Burgemeester Van der Hoeve spelde hem de versierselen op.

WE272912.jpg - 210.98 Kb

In het gemeentehuis in Epe reikte burgemeester Van der Hoeve dit jaar twaalf Koninklijke onderscheidingen uit. De gedecoreerden zijn: de heer R.J. Aalberts uit Oene, de heer C.T.L.M. Amende uit Emst, de heer J.M. Bibo uit Epe, de heer B.J.H. Bosch uit Epe, de heer P.W. Hoogendoorn uit Epe, mevrouw D. Montizaan-Beekman uit Epe, de heer T. Palm uit Oene, de heer H. Pannekoek uit Epe, de heer P.J. Pronk uit Epe, mevrouw F. Schakelaar - Van Mossel uit Vaassen, mevrouw J.H. Schellenberg-Fisscher uit Epe en de heer L. Visch uit Vaassen. Alle gedecoreerden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer Bosch werd in 1977 actief in het bestuur van Badmintonvereniging B.C. '70 Veluwe. Hij was daar meer dan 30 jaar, namelijk tot 2009, een zeer gewaardeerd bestuurslid en penningmeester.
De heer Bosch heeft er mede voor gezorgd dat er een goede en gezonde vereniging ontstond. Hij was actief met het zoeken en werven van sponsoren en met het organiseren van allerlei activiteiten. Naast de financiële kant, besteedde hij ook veel tijd aan de afstemming met andere verenigingen binnen de regio Noord Oost Veluwe. In 1988 werd de heer Bosch voor zijn uitstekende financiële beheer benoemd tot lid van verdienste en in 2002 is hij benoemd tot erelid van de vereniging.
Omdat de badmintonvereniging één van de grootgebruikers van de Prins Willem Alexander sporthal is, werd de heer Bosch in 1993 gevraagd toe te treden tot het bestuur van deze sporthal. Hij heeft als bestuurslid veel tijd en energie gestoken in het goed laten functioneren van de PWA-hal, zowel in de oude hal, als rondom het nieuwbouwproject en nu in de nieuwe hal.
Daarnaast is de heer Bosch sinds 2006 vrijwilliger en begeleider tijdens vakanties van slechtzienden en blinden en is hij sinds 2009 bestuurslid en penningmeester van de Historische Vereniging Ampt Epe. (Bron: Veluweland.nl)