logo

01 Voorwoord Burgemeester gemeente Epe

Geschreven door Redactie Bevrijdingskrant

Voorwoord bevrijdingskrant ‘70 jaar in vrijheid’

Het is maar liefst 70 jaar geleden dat Nederland is bevrijd. Steeds minder mensen hebben daar een eigen herinnering aan. Waar ik meteen aan moet denken, zijn vooral de verhalen van mijn vader en moeder over de Tweede Wereldoorlog. Maar dat zijn niet mijn eigen verhalen. Want als je, net als ik, ná de oorlog bent geboren, is het toch maar moeilijk voor te stellen hoe het is om de oorlog mee te hebben gemaakt én wat een feest de bevrijding in april/mei 1945 is geweest.

BM Van der HoeveVrijheid is een groot goed en helaas niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Het is daarom belangrijk om erbij stil te staan, ook na 70 jaar, dat Nederland vrij is. Als gemeente omarmen we daarom van harte de initiatieven die worden genomen om deze vrijheid te vieren. Deze bevrijdingskrant die u nu leest, is daar een mooi voorbeeld van. Een speciale krant, vol met verhalen en beelden, die allemaal in het teken staan van die vrijheid. Zodat het besef bewaard blijft, hoe bijzonder het elke dag nog is, ook na 70 jaar, dat we in vrijheid mogen leven. Sta met mij stil bij dit moment, lees de artikelen, bezoek de activiteiten die in de krant aangekondigd worden en houd samen met mij de herinnering levend dat we ondertussen 70 jaar vrij zijn. Maar dat dat niet vanzelfsprekend is.

Tot slot een groot compliment aan alle organisaties en verenigingen die in de gemeente Epe hebben geholpen met de organisatie van ‘Gemeente Epe 70 jaar bevrijding’ en in het bijzonder de aanjagers Jubilate Deo uit Oene en Broken Wings uit Vaassen.

Hans van der Hoeve,
Burgemeester gemeente Epe