Aanvraag bijdrage uit het Ebbenhuisfonds

De werkgroep plattelandsgeschiedenis Emst heeft een aanvraag ingediend voor een bijdrage uit het Ebbenhuisfonds. De werkgroep is gekoppeld aan de historische vereniging Ampt Epe.

De werkgroep richt zich uitsluitend op Emst en wil de geschiedenis van het dorp tot leven brengen met behulp van een website. Op deze website zal naast de geschiedenis van het dorp en zijn omgeving ook de geschiedenis per boerderij en andere woonlocaties te vinden zijn. Daarnaast worden verhalen van inwoners van Emst opgenomen over hun leven in het dorp en zullen relevantie foto's te vinden zijn. De werkgroep bestaat uit vrijwilligers, die werken zonder vergoeding aan dit project. De aanvraag heeft betrekking op de voorbereiding en het opzetten van een professionele website.

De werkgroep meent dat met deze website veel kennis, die nu bij een paar mensen zit, te kunnen delen met alle inwoners van Emst. Het besef om in een prachtige omgeving te wonen met menselijke restanten van de steentijd tot vandaag zal groter worden en hopelijk zal de informatie leiden tot gesprekken tussen de inwoners. Veel informatie is al verzameld, maar geschiedenis is nooit af en daarom zal de website voortdurend worden aangevuld met binnenkomende informatie.

De werkgroep bestaat uit Henk Kloezeman, Gerrit Kamphuis, Evert de Jonge en Henri Slijkhuis.

 

(zie meer informatie in het menu onder Werkgroepen)