logo

Ampt Epe 171

Geschreven door Redactie Ampt Epe

Open nummer 171

In nummer 171 van april 2009:

Dianne Hamer schreef een boeiend, kleurrijk verhaal over Tiemen Hooiberg, de grondlegger van Drukkerij Hooiberg. Prof. Dr. H.D. Schneider werkt aan een heruitgave van de autobiografie van Tiemen Hooiberg, en nieuw materiaal is natuurlijk zeer welkom.

Lammert van Pijkeren doet onderzoek naar een familielid. De aanhef van zijn artikel maakt de lezer bij voorbaat nieuwsgierig: Dirk van Piekeren - Avonturier, vrijbuiter of 'gewoon' op het slechte pad?

Een artikel uit 1913 over de Geelmolen in Vaassen, afkomstig uit het Centraalblad der bouwbedrijven voor Nederland en koloniën. Het werd ons toegestuurd door de heer D. Kuin uit Noordbeemster.

Ruud Labberton blikt terug op de goedbezochte presentatie over de IJssellinie en verwijst naar het vervolg van deze avond: de rondleiding op 30 mei a.s.

Koninginnedag vieren geeft blijkbaar een gevoel van saamhorigheid. De belangstelling voor het bezoek van de koningin aan Apeldoorn dit jaar zal groot zijn. In het artikel ' Vaassense feesten rondom het koningshuis' laat Frans Schumacher onder meer zien hoe er vroeger in het dorp koninginnefeest werd gevierd.

Verder ook nu weer een blad met veel fotomateriaal van goede kwaliteit! Kortom, de moeite van het lezen waard!