logo

Ampt Epe 210

Geschreven door Redactie Ampt Epe

In dit laatste nummer van 2016 staat Aart Schurink nogmaals stil bij het overlijden van Peter Stork in juli 2016. In zijn eerste ontmoeting met Peter leerde hij iemand kennen die zich met hart en ziel inzette voor de vereniging Ampt Epe. Een terugblik op het leven van een man, die door Aart gekenmerkt wordt als een bescheiden iemand met een vriendelijke vasthoudendheid.

De Zwerfpalen uit Rotterdam en De Vlindertjes uit Amsterdam. Nee, in dit verhaal geen verslag van een handbal- of korfbalwedstrijd, maar van zeer prettig verlopen ontmoetingen tussen vier jongens en evenzoveel meisjes in oorlogstijd. Uit de reisverslagen hebben Jan Paasman en Herman Snoek enkele van hun belevenissen samengevat.

In ‘Oude woonplekken in Emst’ wordt dit keer de geschiedenis van Erf ’t Hinkel beschreven. Opnieuw een interessante bijdrage van Evert de Jonge over een boerderij die vroeger in het Emsterbroek lag.

Theo Somsen vertelt in zijn artikel over het leven van Sint-Ursula, dochter van een Britse koning, over Martinus van Tours wiens vader legerofficier was, en over Dionysius van Parijs. Het zijn respectievelijk de patroonheiligen van de Dorpskerk in Vaassen, de Grote Kerk in Epe en de Dorpskerk in Oene.

In de ‘Lezersrubriek’ vraagt de redactie van Ampt Epe om gegevens over Jan Mars en het echtpaar De Kok-Vries. De eventueel aangeleverde informatie wordt gebruikt voor een artikel.

Henri Slijkhuis komt met aanvullend nieuws over het Clundermolentje in Niersen, en Marcel Pannekoek verrast ons met een aanvulling op het artikel van Henk Kloezeman over de bouw van de kerk in Emst.

De redactie wil tot slot met een ‘Stratenpuzzel’ graag een bijdrage leveren aan de feestmaand december. Hopelijk slaagt zij in haar opzet om de lezer een aangenaam puzzeluurtje te bezorgen.

Namens de redactie veel leesplezier en een fijne jaarwisseling toegewenst!