‘Hoe het christelijk geloof opkwam langs de IJssel’ door Willy Smit-Buit behandelt met name hoe vanuit Ierland en Engeland het christendom naar het vasteland werd overgebracht door Willibrord, Bonifatius en Lebuïnus. 

Peter Wemerman en Lulof Terwel bespreken de opgravingen rondom de St. Ursulakerk in Vaassen, voorafgaand aan de herinrichting van het marktplein in 2019.

‘Als kind mocht ik nooit alleen buitenspelen, met al dat water om ons huis’, vertelde Jannie Kok-Bultman aan Eefje Huisman. Haar ouderlijk huis stond aan de Vloeddijk in Nijbroek.

Benieuwd naar hoe het Paul Peppelman verging na zijn militaire diensttijd? Ditmaal leest u hoe hij opklom van bakkersknecht tot zelfstandig bakker.

Adri Vreugdenhil beschrijft hoe er in 1923 een nieuwe pastorie voor Epe kwam aan de Stationsstraat, met ds. Goedhuis en zijn gezin als eerste bewoners.

In de komende nummers gaat Henk Koldenhof ons meer vertellen over de Labbertons. Hoe kwamen ze in Vaassen verzeild? En waar komt die naam ‘Labberton’ vandaan?

Interessant is de vondst die Cor van Baarle deed in een wortelkluit van een boomval tijdens een archeologische verkenning.

Met een terugblik op het afgelopen jaar is een artikel over de ‘Spaansche’ griep niet verwonderlijk. Hannie Tijman-Logtenberg verhaalt hoe die verliep, en vaak zal het u opvallen hoeveel de situatie van toen lijkt op die van nu, met het coronavirus.

Verder kortere artikelen van Fer Jantzen en Jan van de Velde, en een oproep van mevrouw Smit-Vermeulen over kinderrusthuis De Pal in Emst. En niet te vergeten: de fotowedstrijd die Ampt Epe op touw zet in verband met het 60-jarig bestaan in 2021 en waarover u meer kunt lezen in het komende februarinummer.

Dit extra dikke decembernummer staat boordevol interessante artikelen.

De redactie hoopt dat u ondanks de coronacrisis kunt genieten van sfeervolle feestdagen.