Landbouwgeschiedenis van 1700 tot heden en persoonlijke verhalen.

Boeren op de Noordoost-Veluwe hebben eeuwenlang gereageerd op veranderende omstandigheden en hun bedrijfsvoering hierop aangepast. Met name op het zand hebben boeren het nooit gemakkelijk gehad. Water heeft altijd een grote rol gespeeld. Zelden is er sprake van een optimale situatie voor de boer. De grond is vaak te droog of te nat.

In het eerste deel van dit boek wordt de geschiedenis beschreven van de boeren op de Noordoost-Veluwe. Na een beknopte zestiende en zeventiende eeuw speelt het verhaal zich vooral af vanaf de achttiende eeuw tot aan de dag van vandaag. De gemeenten Epe en Heerde staan centraal. Wat u in het tweede deel van het boek aantreft, zijn verhalen over het boerenleven in de twintigste eeuw. Veertien mensen zijn geïnterviewd en deze gesprekken zijn omgezet in verhalen. Vanuit verschillende perspectieven wordt het boerenleven beschreven.

Bij elkaar geeft het een levendig beeld van het vroegere leven in en om de boerderij op de Noordoost-Veluwe.

Het luxe gebonden boek van bijna 200 pagina’s en meer dan 150 foto’s en kaarten in kleur, is geschreven door Henri Slijkhuis en wordt uitgegeven door streekmuseum Hagedoorns Plaatse en de vereniging Ampt Epe. Vanaf 28 augustus 2021 verkrijgbaar bij Hagedoorns Plaatse en in de lokale boekhandel.

Prijs: € 18,95

De verkooppunten zijn:

Bruna in Vaassen
The Read Shop in Epe
Puur in Heerde
Villa Jacoba in Heerde (Heerder Historische Vereniging)
Bruna in Hattem
Hagedoorns Plaatse in Zuuk
Zuivelmuseum in Wapenveld

Te bestellen is het boek bij:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
en
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.