Tijdens deze archeologische wandeling op zaterdag 15 juni 2024 maak je kennis met een aantal kenmerken van de archeologie. Hoewel het een wandeling is, gaan we ook gebruik maken van digitale middelen om een aantal archeologische plaatsen te vinden. Zo gaan we op zoek naar wat we in het landschap kunnen vinden!

Tijdens de wandeling komen we langs grafheuvels, prehistorische akkervelden, oude karrensporen en beekbeddingen! Wil je na deze wandeling graag nog wat meer te weten komen? Dan kan je na afloop van de wandeling je e-mail achterlaten om aanvullende informatie te verkrijgen die je later thuis kunt bekijken.

De wandeling start om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats bij de kruising van de Gortelseweg en Wildweg. De wandelroute is ongeveer 6 kilometer lang en duurt ongeveer 2 uur. Tip: neem zelf ook wat eten en/of te drinken mee!

Om de wandeling voor veel mensen bereikbaar te houden zijn de kosten slechts 5 euro per deelnemer, leden van Ampt Epe kunnen gratis deelnemen (ter plekke kunt u zich eventueel ook aanmelden als lid).

Wil je ook nog een antwoord op de vraag of de mensen die hier destijds woonden onze voorouders waren, dan kun je ook deelnemen aan de lezing op vrijdagavond 14 juni.