Van Henk van Olst, van de website Oud Heerde, ontvingen wij de volgende vraag:

"Wij hebben een klassefoto van 1956/1957 van de U.L.O. uit Heerde. Er ontbreken nog enkele namen, vermoedelijk komen die uit Epe, wij kunnen de namen in Heerde niet achterhalen. Kunnen jullie een oproep doe via jullie vereniging? Ik voeg de foto met namen toe, het gaat om het meisje 12 en de jongens 30 en 31."

klas Heerde De foto is beschikbaar gesteld  door Jo Mensink-Verhage. Hij is genomen van een klas in 1955/ 1956 van de U.L.O in Heerde aan de Elburgerweg. Klik op de foto voor een vergroting.

"De U.L.O. School was in die tijd een  algehele degelijke theoretische opleiding na de lagere school, die heel geschikt was voor vele vervolg opleidingen. Aan het eind van de vier jarige opleiding moesten de leerlingen een dag mondeling examen doen in Apeldoorn. Ik zie nog zo de leerlingen uit de bus stappen op het dorp die geslaagd waren. Wat een vreugde en blijde gezichten. 's Avonds gingen de leerlingen van de klas elkaar thuis feliciteren. Gelukkig zakten er in die tijd maar weinig leerlingen."

1: Trix Schuringa, 2: Albert Reil, 3: Dick van de Put, 4: Bettie IJzerman,
5: Ge Muurling
6: Rina Wagenaar, 7: Ireen Schuringa, 8: Jo Verhage,
9: Egbert Steenbergen,10: Robert Northausen,
11: Jan Aink, 12:..........? Smit? 13: Hans Veldkamp, 14: Engeltje Bronsink, 15: Marietje Pleiter,
16: Mariet de Jong, 17: Rita de Groot, 18: Tonia Stoffer, 19: Dhr. Vos, 20, Wim Kwakkel, 21: Bart van Lohuizen, 22: Dinie Esselink, 23: Jaap Smit, 24: Berend van Ommen,
25: Geertje van Suydam, 27: Jaap Tuinman (Epe) 28: Herman Rosendaal,
29: Roelof IJzerman, 30: ..............., 31: .............., 32: Andries van Olst.
Bij voorbaat hartelijke dank!

Met vriendelijke groet,
Henk van Olst

Wie kent een of meer van de ontbrekende namen? Stuur een antwoord aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.