PosterV2

60-JAAR AMPT-EPE IN DE HEZEBRINK EMST

Ampt-Epe: Het Erfgoed al 60 Jaar in goede handen!

De historische-vereniging van Emst-Epe-Oene en Vaassen werd opgericht op 13 oktober 1961 en bestond in 2021 maar liefst 60 Jaar!

En gaat op zaterdag 9 april 2022 een groots jubileumfeest geven.

Deze culturele feestdag vindt plaats in De Hezebrink aan de Dominee van Rhijnstraat 69, Emst. Wethouder Jan Aalbers zal om 11.00 uur het feest openen, dat eindigt om 16.00 uur.

Voor leden en niet-leden is de toegang gratis.

De dag zal in het teken staan van o.a. oude ambachten, archeologie, kerk- en familiegeschiedenis, en de vertoning van historische films door de Videoclub de Cycloop. Er zal een tentoonstelling zijn van oude foto’s en ansichtkaarten uit de hele gemeente. Verder is er medewerking toegezegd van o.a. de Boekbindvereniging  Vaassen-Epe De Kopper, het Zuivelmuseum Erve IJzerman uit Wapenveld, de Midwinterhoornblazers en het Sint Maartens Gilde uit Epe met o.a. Kruisboogschieten, en Henk Kloezeman laat zijn verzameling Toverlantaarns zien.

Ook de Bekenstichting en de Dialectkring Gemeente Epe zullen aanwezig zijn alsmede de Imkersvereniging uit Vaassen. Tevens heeft de vereniging van veldbiologie het KNNV Epe-Heerde zijn medewerking toegezegd. De Peter Visser-werkgroep uit Nijbroek zal een lezing verzorgen. En de Gemeente Epe zelf zal middels een stand aanwezig zijn, alsmede de Stichting Broken Wings en de musea Kasteel Cannenburch, Museum Vaassens Historie, Cultuur Historisch Museum Oene en het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse. Uitgeverij Gelderland zal met een historische boekenkraam aanwezig zijn.

De gehele dag zal troubadour Tinus van Huffelen zijn gitaar en zang ten gehore brengen, en zo voor een feestelijke sfeer zorgen.

De indeling van de dag vindt u hier.