Erfgoedplatform
Op initiatief van Ampt Epe kwam op 6 oktober 2022 het Erfgoedplatform Epe weer bijeen. Als vereniging hadden we namelijk toegezegd op onze jubileumbijeenkomst van 9 april jl. dat we de diverse Eper verenigingen op het gebied van cultuurhistorie, ook wel erfgoed genoemd, weer bijeen wilden brengen. Als bestuur van Ampt Epe blijven we ons inzetten in het Erfgoedplatform Epe.

Acte de présence
Als vereniging mochten we de laatste paar maanden weer acte de présence geven op enkele evenementen. Zo waren we aanwezig op de Pleinmarkt in Epe in september, terwijl we in oktober te zien waren op de Vaassense jaarmarkt; dit leidde niet alleen tot veel leuke gesprekken, maar ook tot nieuwe leden (respectievelijk acht en zes).

Wie herkentAE240.jpg deze boerderij en weet meer over de schilder?
Dit aardige schilderijtje (klik voor vergroting) ontving Ampt Epe onlangs van de heer en mevrouw Beelen uit Zalk. Het is gesigneerd met ‘J. Durand’ en het jaartal 1950 staat op de achterkant, evenals de tekst ‘Boerderrij te Epe’. Durand is geen onbekende familienaam in Epe; er was ook een huisschilder J. Durand; hij leefde echter in de negentiende eeuw. Is er iemand die ons meer zou kunnen vertellen over zowel de schilder als de voorstelling op dit schilderij? Reacties graag naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nog een cadeau!
Ampt Epe heeft een prachtig familieboek ontvangen van de heer Roel van Norel uit Hollandsche Rading! Het is in de eerste plaats een fotoboek dat gemaakt is voor de eigen familie, als blijvende herinnering aan de familieboerderij die vorig jaar verkocht is. Er staan ook prachtige oude foto’s in van het boerenleven in de vorige eeuw. Reden waarom wij als historische vereniging het hebben gekregen.

Filmmiddag 10 november 2022
Nog een leuke mededeling: onze eerste filmmiddag was een groot succes. Met zo’n 120 aanwezigen een fantastische opkomst en dus voor herhaling vatbaar! Mooi was ook dat we vier nieuwe leden mochten inschrijven.