De website van de werkgroep Geschiedenis van Emst is in 2022 flink uitgebreid

De werkgroep plattelandsgeschiedenis Emst van Ampt Epe heeft in november 2021 een website het licht doen zien over de geschiedenis van Emst. De website is te bezoeken via een link op de homepage van deze website maar kan ook via www.geschiedenisvanemst.nl bereikt worden. Bij de lancering is vermeld, dat al veel materiaal is verzameld maar dat de geschiedenis nooit af, Daarom zal de website voortdurend worden aangevuld met binnenkomende informatie. De werkgroep bestaat uit Henk Kloezeman, Gerrit Kamphuis, Evert de Jonge en Henri Slijkhuis. Gerrit Kamphuis is binnen de werkgroep de persoon die de website beheert en alle toevoegingen en correcties invoert. We zijn ruim een jaar na de presentatie en de balans over 2022 kan opgemaakt worden.

afbeelding homepage emst KleinOp de site wordt ingegaan op de geschiedenis van het landschap, het ontstaan van het dorp, de landbouw, sociaal-economische aspecten en bijzondere objecten.  Op de pagina “Boerderijen” staat informatie per boerderij ingedeeld per straat. Met name in deze laatste categorie heeft de meeste uitbreiding plaatsgevonden. Diverse boerderijen zijn het afgelopen jaar beschreven en toegevoegd. Het zijn er meer dan 20.  Sommige boerderijen hebben prachtige namen als  Karremansplaats, Kleine Stroete, Otterweert en Koekkoeksnest.

Ook in 2023 gaat de werkgroep hiermee door. U wordt van harte uitgenodigd om de site te bekijken. Er worden op de site twee contactmogelijkheden gegeven. Reacties zijn welkom.