Nieuw bestuurslid

Het bestuur is verheugd dat Wim van ’t Einde zich beschikbaar heeft gesteld voor een bestuursfunctie. Formeel zullen wij u op de jaarvergadering vragen dit te bekrachtigen. Met deze uitbreiding is het bestuur op een aanvaardbaar aantal van vijf personen gekomen. De taken kunnen nu beter worden verdeeld wat hopelijk de vereniging ten goede zal komen.

 

Streekarchief

Het bestuur vernam dat er plannen zijn de bewaarplaatsen Epe, Hattem en Heerde van het streekarchivariaat samen te voegen tot een streekarchief (alles in één gebouw). Ampt Epe heeft B&W van Epe laten weten voorstander te zijn van dit initiatief, maar dat wij hopen dat het instituut in Epe wordt gehuisvest aangezien de meeste bezoekers (50%) in de Epe plaats vinden. (Het voordeel van de huisvesting op één plek is dat er ook een avondopening kan worden gerealiseerd.)

 

Oproep deelname redactie

Op de laatste bestuursvergadering is besloten een vaste redactie te vormen. De bestuursleden Wim van ’t Einde en Evert de Jonge nemen de taak op zich het blad aantrekkelijker te maken. Graag worden zij daarin gesteund door de leden. Misschien lijkt het u leuk om ook lid te worden van de redactie en wilt u meedenken over de vormgeving van Ampt Epe. Laat het ons weten.

(reacties: Wim van ’t Einde, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

 

Nederzetting in Schaveren

Het bestuur heeft dhr. Cor van Baarle, amateur-archeoloog, naar aanleiding van zijn jongste archeologische vondsten, bereid gevonden in het voorjaar van 2004 een excursie te leiden naar de vindplaatsen in de buurtschap Schaveren. (Zie ook het opgenomen artikel van zijn hand). In het eerste nummer van 2004 worden datum, tijdstip en vertrekplek gemeld.

 

Collectie Overbosch

Het gemeentearchief bewaart een collectie Overbosch, waarin grotendeels papieren, foto’s en dergelijke met betrekking tot de families Overbosch, Wagenaar, Van Zuuk, Brouwer, Bredenoort en Schokkenkamp zitten. Ook zijn er gegevens over de opheffing van de marken en lijsten van geërfden in Eperbuurt, plaatsen lantarens, overname van wegen en bruggen enz. (19e eeuw) te vinden. Via een plaatsingslijst is de collectie sinds kort toegankelijk gemaakt.

 

Bestuursleden zijn nu beter per e-mail bereikbaar

De komende tijd zal Ampt Epe steeds meer digitaal gaan en zo nog meer mogelijkheden bieden. Het eerste begin is gemaakt. De bestuursleden hebben een e-mailadres bij ampt Epe gekregen. Zo zijn ze nog eenvoudiger te bereiken. Het e-mailadres eindigt voor alle bestuursleden op @ampt-epe.nl.

De e-mailadressen zijn dus als volgt:

De voorzitter: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;

De secretaris: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;

De penningmeester: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.;

De redactie van dit blad: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We hopen dat dit de communicatie van de leden naar de vereniging verder zal verbeteren.

 

Cursus

Het Gelders Oudheidkundig Contact organiseert een cursus stamboomonderzoek/genealogie in de bibliotheek Apeldoorn. Er worden in het voorjaar 2004 zes lessen gegeven onder leiding van Brord van Stralen, consulent van het GOC. De kosten zijn € 120,00 incl. cursusmateriaal.

Voor info: www.coda-apeldoorn.nl of 055-5268400.