logo

Ampt Epe 215

Geschreven door Redactie Ampt Epe

Het laatste nummer van 2017 bevat o.m. de volgende artikelen:

De aanhouder wint. Dit spreekwoord is van toepassing op de vasthoudende pastoor Hagen. Frans Schumacher vertelt het verhaal van de Vaassense pastoor die zich niet liet afschepen. Dankzij zijn inzet kon de St.-Martinuskerk in 2017 haar eeuwfeest vieren.

Koning Lodewijk Napoleon had tijdens zijn vier jaar durende regering ook grootse plannen. Hij wilde de middeleeuwse Dorpskerk in Vaassen met een vleugel uitbreiden om ruimte te maken voor de katholieken. Willy Smit-Buit maakt duidelijk hoe het kwam dat de plannen van de koning in de prullenbak belandden.

De geologiewerkgroep van de KNNV afdeling Epe-Heerde heeft zich met succes op de techniek van de ijzerwinning in de middeleeuwen gestort. Over dit ijzerwinningsproces, dat volgend jaar een vervolg krijgt, geeft Tjada Amsterdam ons interessante informatie.

Lulof Terwel bespreekt de erfdienstbaarheid, die rust op het terrein tegenover kasteel Cannenburch. Het is een factor waarmee rekening gehouden moet worden, al bijna zeventig jaar.

Nog steeds houden de spiekers de gemoederen bezig, zowel in de lezersrubriek als in de bijdrage van Evert de Jonge. Ook over de Tulpenrallye en het haantje op de toren valt nog wat te melden.

Natuurlijk treft u de vaste rubrieken aan: ‘Uit de vereniging’, verzorgd door Aart Schurink, en de ‘Evenementenagenda 2018’, door Aline van Dam en Gert van den Esschert. Van den Esschert blikt ook terug op de geslaagde Herdenkingswandeling Tweede Wereldoorlog onder leiding van Hans Achterbergh.

Voor de aardigheid ditmaal een moraliserend kerstverhaal, u kunt het gerust overslaan als het u op de zenuwen werkt. Maar de hoofdpersoon dacht: wat is er mis mee?

De redactie van Ampt Epe hoopt dat u plezier beleeft aan dit laatste nummer van 2017.

Fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!