Ampt Epe 228 van juni 2020 bevat ondermeer het volgende:
Zoals gewoonlijk opent Aart Schurink een nieuw nummer van Ampt Epe met zijn rubriek ‘Uit de vereniging’ waarin onder andere melding wordt gemaakt van de afgelaste Algemene Ledenvergadering en van een door Jan Paasman gemaakt wandelboekje.
Dianne Hamer komt met een artikel over Remco Campert. Ze vertelt over zijn jeugdherinneringen aan Epe, door hem beschreven in zijn boeken, bijvoorbeeld Familie-album. Wist u dat hij nog lid is geweest van de voetbalclub SV Epe?
René Taselaar is in het bezit van een bijzonder document uit 1813, dat genoemd wordt in ds. G. van der Zee, Kerkgeschiedenis van Vaassen (1934). Het document werd ondertekend door de maire (burgemeester) D’Isendoorn à Blois.
Jan Kiesbrink vertelt hoe hij in de oorlogsjaren voor het eerst naar school ging en hoe er op een gegeven moment ook toen sprake was van ‘thuisonderwijs’.
In ‘Onder schot’ laat Lulof Terwel ons kennismaken met Willem Terwel, dienstplichtig soldaat bij het 27e Regiment Infanterie. De lezer wordt geïnformeerd over de Peel-Raamstelling, een in 1939 aangelegde verdedigingslinie.
Johnny Gerard laat ons een paar mooie plaatjes zien van de Wachtelenberg.
At politieagent Lovink van twee walletjes? Of kon hij juist meer doen voor ondergedoken personen onder de dekmantel van zijn functie? Kirsten Zimmerman verhaalt.
De notulen van de hervormde kerkenraad en de kerkvoogdij vormen de basis voor het artikel van Adri Vreugdenhil over de oude (De Wheme) en de nieuwe pastorie in Epe.
Over Wolven op de Veluwe van Evert de Jonge heeft Willy Smit-Buit een recensie geschreven. Het boek is actueel, want de wolf is alweer op de Veluwe gesignaleerd.
Weleens gehoord van het Venz Hagel-team? Al scharrelend in oude kranten kwam Gert van den Esschert een verhaal tegen over drie spring-verslaafde parachutisten. Tijdens het jubileumfestijn van de 40-jarige sportvereniging SV Epe bezorgde dit trio vanuit de lucht de wedstrijdbal op het hoofdveld.
Het artikel ‘Opsporing verzocht’ van Cor Verweij doet denken aan het gelijknamige televisieprogramma. Nu gelukkig geen recente moord, maar een ‘cold case’ uit 1770.
Onze voorzitter Jan van de Velde beschrijft de zeer specialistische riffelarij van Anton te Riele bij de Cannenburghermolen. Wordt de eeuwenlange band tussen de molen en het kasteel losser gemaakt?
Wie zoveel mogelijk binnen moet blijven in tijden van corona, heeft volop tijd om te lezen. De redactie is van mening dat u met dit nummer weer eventjes vooruit kunt.