In het decembernummer van Ampt Epe (245), vindt u de gebruikelijke rubrieken: Uit het bestuur en de Evenementenagenda, met daarin een voorproefje van de komende lezing van Sander Wassing. Verderop in het blad de Lezersrubriek en Uit de oude doos.

Dan zijn er de series. In zijn serie over de watermolens in de gemeente Epe rondt Evert de Jonge de buurtschap Wissel af met de Achterste Molen aldaar. Adri Vreugdenhil presenteert het tweede deel van zijn reeks over ds. A. Visch van de Grote Kerk in Epe, van wiens uiterlijk we ons nog een voorstelling kunnen maken door de afbeelding van zijn profiel. Pieter Siwabessy vervolgt zijn bespreking van de Molukse gemeenschap in Vaassen. Hoe verging het de Molukkers? Hoe zijn ze onderdeel geworden van de Vaassense samenleving?

Willem van Putten haalt zijn herinneringen op aan de tijd dat hij bestuurslid van onze historische vereniging was. Jan Kiesbrink vertelt over de volkstelling in 1960, waarbij hijzelf betrokken was. Hebt u belangstelling voor filatelie? Dan heeft Gert van den Esschert zijn artikel over het filatelieloket in Epe speciaal voor u geschreven. Kees van Puijenbroek neemt u mee naar de viskwekerij in Emst. Daar werden mensen geboren en vissen gekweekt.

Twee redacteuren van Ampt Epe hebben de oud-streekarchivaris Gerrit Kouwenhoven geïnterviewd. Gerrit blikt terug op een goede tijd.

Geschiedenis is soms ontmythologiseren. Het jongetje op het schilderij in de bedkamer van de Cannenburch had niet ‘het ongeluk zwart te zijn’. Volgens Willy Smit-Buit is hij verdronken.

Dianne Hamer doet de lezer een plezier met een aardig vakantieverhaal, geschreven door Clare Lennart.