Aan water nooit gebrek
Een tocht langs Veluwse industrieën

Auteur(s): G van Bruggen
Prijs: € 24,95
Aantal pagina's: 204
ISBN: 9789087881986

Voorintekenen gaat tot aan verschijnen (vermoedelijk half september) alleen rechtstreeks via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Normale prijs is 24,95 euro, voorintekenprijs 19,95 euro (incl. verzendkosten).

CoverIn dit boek gaat u mee op een bijzondere ontdekkingstocht over de Veluwe en haar oude industrieën: langs fabriekshallen en productiebedrijven, ateliers en technische laboratoria. De tocht voert langs bedrijven als fietsfabrikant Gazelle, verf- en inktfabrieken zoals de Veluvine en Talens, steenfabrieken en papiermolens.
De vele illustraties geven een boeiende kijk in dit rijke verleden van bedrijven die veelal niet meer bestaan, maar die een bijzonder rijke geschiedenis kennen en met elkaar delen dat water een voorwaarde was voor hun bestaan.
De ene keer is het water de grondstof waarmee gewerkt wordt, de andere keer levert het de energie voor een fabricageproces en weer een andere keer bepaalt het water de plaats van vestiging voor de industrie vanwege de aan- en afvoermogelijkheden.
Aan water dus nooit gebrek!