kansencatalogus voorpaginaOp 14 april 2016 overhandigde onze voorzitter Fer Jantzen het eerste exemplaar van het boek Ons agrarisch en industrieel verleden aan wethouder Jan Aalbers. Een boek dat met meer dan honderd pagina’s en evenzoveel afbeeldingen en kaarten een inkijk geeft in de gemeente Epe van tweehonderd jaar geleden.

In het begintraject werd afgesproken dat het interessant zou zijn om, in aanvulling op het boek, te kijken wat er nog van die oude samenleving herkenbaar is. En hoe dat beleefbaar kan worden gemaakt, wellicht verder onderzocht kan worden of juist een drijvende kracht kan zijn bij andere ruimtelijke ontwikkelingen. Voor al deze ‘kansen’ werd daarom op 25 april 2016 een brainstormbijeenkomst georganiseerd. Doel was om tot een openbare en inspirerende kansencatalogus te komen. Vanuit Ampt Epe waren Fer Jantzen en Aart Schurink daarbij aanwezig, Henk Posthuma vertegenwoordigde de gemeente Epe en Jan-Olaf Tjabringa en Martijn Horst dachten mee vanuit Cultuurland Advies. De sessie leverde 26 kansen in drie categorieën op. U vindt ze allemaal terug in de Kansencatalogus.

Komende augustus vinden al de eerste gesprekken plaats waarin enkele voorstellen zullen worden opgepakt. Spreken bepaalde kansen u aan, laat het ons dan weten. Stuur een mailtje aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..