Alle namen gevonden!

Dank zij uw medewerking zij alle namen op de foto bij het artikel "Verzetsgroep" van 20 januari gevonden. Gert van den Esschert dankt namens de heer Paap alle inzenders. Het resultaat vindt u hier.

 

Ter ondersteuning van Ben Jonker om te komen tot een herinneringsmonument voor de familie Van Essen heeft Gert van den Esschert op epernet.nl in zijn column 'Woar blif de tied' een verhaal geschreven met als titel: ‘Een toevluchtsoord in bangen tijd’. Daarbij wordt onderstaande foto geplaatst.

Nummer 10 is de bekende verzetsstrijder Aalt van Vemde, en nummer 5 is de heer Herman van Essen, die in zijn huis zo’n 58 personen liet onderduiken. Zowel Joden geallieerden (Amerikaanse piloten) en verzetsmensen en anderen die een onderduikadres nodig hadden. De fam. Van Essen is door de Amerikaanse organisatie The Air Forces and Evasion Society onderscheiden voor hun moet, ook is er in de staat Israël een boom voor de familie geplant.

Helaas heeft onze eigen gemeente vooralsnog geweigerd om mee te werken aan een gedenkteken voor de familie Van Essen, op de plek waar hun boerderij heeft gestaan aan de Wachtelenbergweg in Epe. Hier is nu een groenstortplaats.

Het verhaal zal na het laatste hoofdstuk (15) in zijn geheel op epernet.nl worden geplaats met bron- en fotovermelding en zal als totaal verhaal kunnen worden gedownload, ‘op dat wij niet vergeten’.

Van de meesten op de foto zijn de namen nog niet bekend.
Vraag aan u: Wie zijn de anderen op de foto? Stuur uw antwoord aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

24. Eper verzetsgroep 1945