Samen aan de slag op de Natuurwerkdag!
Doe mee met de vrijwilligers van de
ArcheologieWacht Epe.

Op zaterdag 3 november, tijdens de Natuurwerkdag, kan jij mee doen. Een middagje meehelpen in de natuur en lekker actief bezig zijn. Aan het einde van de dag ga je met voldaan gevoel naar huis. En het is nog gezellig ook!

3000 - 4000 jaar oude grafheuvels
Doel van de Archeologiewacht is 25 grafheuvels (monumenten) in onze gemeente in stand en herkenbaar te houden. Dit doen we door ze, met beleid, te ontdoen van de opslag (afknippen/-zagen, uitsteken/-trekken). We gaan bij een groep van 8 grafheuvels aan de slag. Ze stammen uit de IJzertijd (1000 - 500 jaar voor begin van onze jaartelling). Zeer waarschijnlijk liggen hier de gebruikers van de Celtic fields in de directe omgeving en dus bewoners van dit gebied.

We starten zaterdag 3 november om 13.00 uur en stoppen rond 16.30. Tussendoor is er pauze met koffie, thee en koekjes. Gereedschap en werkhandschoenen zijn aanwezig.

Heb je eigen favoriete steekschop en/of werkhandschoenen: neem ze mee. 

Ervaring is niet nodig, wel zin om de handen uit de mouwen te steken.

Voor meer informatie en aanmelden:
Tijdens de Natuurwerkdag gaan jong en oud op meer dan 60 plekken in Gelderland aan de slag. In heel Nederland wordt er gewerkt op meer dan 500 locaties tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen. Heb je ook zin in buiten? Kom dan en help mee met de vrijwilligers van de Archeologiewacht! Kijk voor meer informatie en aanmelden op:

Directe link: https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/rollekootseveld-grafheuvels

Via startpagina: www.natuurwerkdag.nl. Daar vindt je ook de exacte locatie.

 

De Natuurwerkdag is een initiatief van LandschappenNL, Stichting Landschapsbeheer Gelderland coördineert de Natuurwerkdag in Gelderland.