logo

Wandelboekje Epe

Geschreven door Fer Jantzen

2020 09 30 presentatie wandelboekjeAfgelopen woensdag 30 september presenteerde Jan Paasman, de trotse auteur van "Te voet door oud-Epe", het eerste exemplaar van dit wandelboekje aan onze voorzitter Jan van de Velde. Helaas kon het eerste exemplaar, door de recent gewijzigde nieuwe coronaregels, niet aan de burgemeester gepresenteerd worden.

In de historische ambiance van café- restaurant de Posthoorn vertelde vervolgens Jan Paasman een interessant verhaal over de Herberg uit 1737, over het oude gemeentehuis en de andere gebouwen op het plein.

Het boekje is op verzoek van Ampt Epe door Jan Paasman gemaakt in samenwerking met een redactieteam (Aline van Dam, Gert van den Esschert en Hannie Tijman). Met dit boekje kan men een route lopen langs plekken van historisch belang. Het boekje is voorzien van vele fraaie foto’s met uitleg over historische gebouwen - vele verdwenen, sommige nog bestaand. Op de door Niels Heij gemaakte routekaart staan referentiepunten ingetekend, waar men de beschrijving van interessante panden of situaties kan lezen. Een knappe fotomontage laat zien waar ooit de Quickborn in het Sweerts de Landaspark stond.

Wilt u het boekje aanschaffen? Het is te koop bij The Readshop in Epe en de VVV voor de prijs van € 7,50.

Onder het kopje Fotoalbum vindt u bij Najaarsexcursie 2014 de foto's van onze eerdere wandeling door het dorp Epe.