Inmiddels is er meer bekend over de tekenwedstrijd ter gelegenheid van ons aanstaande 60-jarig jubileum. De wedstrijd is bedoeld voor leerlingen van de basisschool. Zij kunnen een tekening maken van een historisch gebouw of een historische plek - iets wat met geschiedenis te maken heeft. Het hoeft niet per se iets te zijn in onze gemeente Epe. Er zijn leuke prijzen te verdienen met de mooiste tekeningen.

Twee groepen
We werken in twee groepen. Groep 1 is van 5 tot en met 8 jaar en groep 2 van 9 tot en met 12 jaar. U hebt vast (klein)kinderen, nichtjes/neefjes of buurkinderen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis. Ga met hen op onderzoek uit en vertel elkaar wat je ziet en waarom je dat zo mooi en belangrijk vindt.

Inzenden
Graag de tekening tussen 1 mei en 1 augustus sturen naar: Historische vereniging Ampt Epe, Postbus 72, 8160 AB Epe of afgeven bij The Read Shop in Epe of bij Bruna van de Kamp in Vaassen onder vermelding van naam, leeftijd, adres en telefoonnummer.

Jury
De jury bestaat uit Jaminta Rorije, Frans Schumacher en Jan van de Velde.

Prijzen
Er zijn voor beide leeftijdsgroepen drie prijzen beschikbaar in de vorm van een cadeaubon.

Publicatie
Ampt Epe behoudt zich het recht voor om de tekening te publiceren in een speciaal jubileumtijdschrift dat eind 2021 zal verschijnen.

Ten slotte
Elk kind van 5 tot en met 12 jaar kan meedoen aan deze wedstrijd, zowel (buur– en klein-)kinderen van leden van Ampt Epe als van niet-leden!

En ben je ouder dan 12 jaar? Dan kun je met de fotowedstrijd meedoen!