Op 26 en 27 augustus komt de geschiedenis van Gelderland tot leven rond kasteel Cannenburch tijdens het Verhaal van Gelderland Festival.

Beleef tijdens het Verhaal van Gelderland Festival de complete geschiedenis van Gelderland – van prehistorie tot nu – rond kasteel Cannenburch in Vaassen.

We duiken dit jaar dieper in de geschiedenis van Land en Water in Gelderland. Ontdek wat er verborgen zit onder de grafheuvels op de Veluwe. Leer meer over het belang van de Gelderse rivieren door de eeuwen heen. Of kom erachter waarom Gelderland voor veel kunstenaars als romantische inspiratiebron diende. Al wandelend over het festivalterrein komt u personen uit het verleden tegen, van Romeinse soldaten tot adellijke bewoners van Gelderse kastelen. Artiesten onder wie muzikant Marike Jager, schrijver Joost Oomen, verhalenverteller Gery Groot Zwaaftink en diverse jonge talenten treden op. Zij lieten zich inspireren door de Gelderse geschiedenis. Verschillende musea vertellen op het kasteelterrein hun verhaal met mobiele exposities. Neem deel aan allerlei activiteiten, zoals waterfietsen en kinderspelletjes, of bezoek de lezingen. Het festival is gratis toegankelijk. Het volledige programma en meer informatie is te vinden op verhaalvangelderland.nl/festival.

Natuurlijk is Ampt Epe met vertegenwoordigd met een kraam en kun je je opgeven voor een vroege wandeling met Wim van 't Einde.

Trek je wandelschoenen aan en wandel met Wim in de omgeving van het kasteel. Ga op zoek naar fascinerende sporen van het verleden in het landschap, van kabbelende beekjes en oude sprengen tot celtic fields en grafheuvels. De wandeling is 11 km lang, (een flink stuk dus), en gaat over wandel- en bospaden. Verzamelen op 26 augustus om 10.00 uur. Na de wandeling is er nog alle gelegenheid om te genieten van het Verhaal van Gelderland Festival.
Opgave m.b.v. link:
https://erfgoedgelderland.nl/formulieren/aanmeldformulier-vroege-wandeling-11-km-sporen-in-het-landschap/