Van het bestuur
door: Jan Aalbers en Tom Demaret

Geschiedenis
In 2023 heeft Ampt Epe heel wat nieuwe leden erbij gekregen. Het gaat een hele klus worden om dit kunststukje te herhalen. Het is aan ons, bestuur en redactie, om uit te dragen hoe gaaf en leuk het is om lid te zijn van Ampt Epe. Dat kunt u als leden van Ampt Epe overigens ook! Naast ons tijdschrift zijn er de lezingen, excursies, tentoonstellingen en filmvoorstellingen. Wie belangstelling heeft voor een bepaald onderwerp, kan deelnemen in een werkgroep of zelf het initiatief nemen tot oprichting van een werkgroep.

Denk niet dat ons imago als historische vereniging stoffig is. Dat laatste bestrijden we ten stelligste. Niks stoffig! Geschiedenis is van alle tijden. Iedereen maakt tenslotte geschiedenis. Kijk maar om u heen. Wat vandaag gebeurt, is morgen geschiedenis en kan nog lang na-ijlen.
In april 2024 valt overal in de gemeente nummer 247 van Ampt Epe op de deurmat. Dat betekent dat aan het eind van dit jaar nummer 250 uitkomt. De historische vereniging Ampt Epe schrijft haar eigen geschiedenis. Hoe mooi is dat?

Oude films
In het Ampt Epe-archief liggen stapels films. Deze films zijn over het algemeen familiefilms. Alle films moeten bekeken en bemonsterd worden op historische waarde en beeldkwaliteit. U zult begrijpen: een reuzenklus. Na selectie zullen de films gedigitaliseerd moeten worden. De filmpjes hebben immers niet het eeuwige leven.

Ampt Epe zoekt een vrijwilliger die ons kan helpen met het digitaliseren van de films, of een super 8-scanner beschikbaar stelt.

Open Monumentendag
Recent is Ampt Epe benaderd om mee te denken over de jaarlijkse Open Monumentendag. Lijkt het u leuk om daar een bijdrage aan te leveren? Laat het ons weten, dan zorgen wij dat de contacten gelegd worden.

Klompenpaden
Onze gemeente heeft al een aardig aantal klompenpaden: wandelroutes die de variatie in een gebied laten zien en beleven. Er komt een nieuw klompenpad in het gebied Dijkhuizen/Zuuk. Ampt Epe doet mee in de werkgroep die deze route ontwerpt. Het onderhoud en de aanpassingen ervan gebeuren door een werkgroep van vrijwilligers. Iets voor u? We brengen u graag in contact met Stichting Landschaps­beheer.